8. lokakuuta 2017

Kertaus Minin sisäänratsastuksesta


Perhanan huonojen kelien ja hetkellisen autottomuuden (oma huollossa) takia mä kiipesin tänään ekaa kertaa kyytiin viikon tauon jälkeen. Aloin muutenkin laskeskelemaan ja totesin että hitsin vähän tolla on kyllä ehditty tehdä! Tammikuussa se tuli mulle mutta huhtikuuhun mennessä oltiin vasta siinä kohtia että sille sai tarhassa vapaana ollessa riimun ilman että se katosi paikalta, nosti kaikki jalat, antoi koskea takaosaan ilman että pylly valahti puoli metriä alemmas, tottui loimiin, oppi juoksemaan liinassa... Se oli nähnyt ihmisiä kyllä ikänsä aikana varmaan paljonkin mutta käsittely sillä oli selvästi jäänyt ihan minimiin. Edelleen se saattaa säpsähdellä yllättäviä kosketuksia tai muuta ns "älytöntä" mihin mun 4,5kk varsa esimerkiksi ei todellakaan reagoisi. Säikky toi ei siis kuitenkaan ole eikä se ole ikinä mitään pahaa tehnyt, ainoastaan sävähtää paikoillaan.



Huhtikuun vika kiipesin ekaa kertaa sen kyytiin ja toukokuussa kävin kyydissä yhteensä 3krt joista vikalla otettiin jo vähän liinan päässä ravia. Kesäkuussa ratsastin neljä kertaa joista pari oli maastokävelyitä mutta pellolla me kuitenkin päästiin liinassa tekemään ekat laukatkin. Aikamoista kengurupomppua se oli mutta olin ihan tietoisesti päättänyt ottaa sen aika nopeasti mukaan vaikka tiesin ton olevan aikamoinen herkkis. Tahdoin kuitenkin suoraan sanottuna testata mitä tapahtuu jos sisäänratsastuksen tekee (mun mielestä) ripeämpään tahtii. Oma poni kun on kyseessä niin ei onneksi ole keltään muulta pois vaikka tulis mitä :D. Normaalisti annan sisäänratsastettaville niin paljon aikaa että ei tuu sellasia tilanteita että ne ikinä pomppisi tai pöllöilisi. Tosi hyvä tostakin kuitenkin tuli enkä voi sanoa tota ripeämpääkään tyyliä huonoksi. Mä oon aina aika vahva mielipiteissäni mutta koitan kuitenkin kuitenkin avoimin mielin tutkia uusia tyylejä ja tapoja. Moni niistä voi olla ihan yhtä toimiva kuin se yksi tietty tapa mihin jokainen sitten ikinä onkaan tottunut. Anyway kyydissä oli siis käyty kaikkineen 8krt kun jätin ton heinäkuuksi kesälomalle. Elokuussa mentiin taas huimat 4krt ja syyskuun se vietti siellä orin luona seisten :P. Tässä kuussa sillä on nyt menty kolmesti ja nyt sitä on muutenkin tarkoitus alkaa liikuttaa ihan säännöllisesti ilman sen pitempiä taukoja.


Tän päivän ratsastus meni niin hyvin kun olosuhteisiin nähden oli mahdollista. Kuvista ei saa ihan oikeaa kuvaa siitä miten märkä meidän kenttä tän viikon jatkuvan sateen takia on... Kovasti toi olisi halunnut väistellä pahimpia lillukohtia ja lätäköitä ja se teki menosta vähän hankalaa. Totesin vartin keventelyn jälkeen että tänään mä en sitä tän paremmaksi saa ja lähdettiin maastoon kävelemään pitkät loppukäynnit.


4 kommenttia:

 1. On kyllä hieno ravi ��!

  VastaaPoista
 2. Hmm, paljon kuviasi katselleena sinulla tuntuu olevan helposti tapa ratsastaa selkä kyyryssä :D Eli juurikin kuten toisessa ja kolmannessa kuvassa tässä blogikirjoituksessa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei mulla mikään virheetön istunta valitettavasti ole :P ton könötyksen lisäksi mulla kippaa jalka eteen ja istun takakaarella. Noi mun istuntavirheet puskee pahiten esiin sillon kun joudun keskittymään enemmän hevoseen kun omaan ratsastukseen.

   Poista