29. syyskuuta 2017

Vikat peltotuuppaukset


Nyt alkaa muutto olla jo tosi lähellä! Enää tää päivä aika pakata ja roudata kamoja ja huomenna pitäisi valosaan aikaan ehtiä siirtää ponit Sipoosta Klaukkalaan. Uusi talli on niiiiiiiin kivan oloinen ja kaikista eniten oon innoissani hiekkatarhasta ja KENTÄSTÄ! Meillä ei ole pariin vuoteen ollut omaa kenttää joten onhan se nyt hitsin siistiä päästä pitkästä aikaa hyvälle pohjalle ratsastamaan! Alkaa muhkuraisilla ja vinoilla pelloilla höntsäilyt tulla jo korvista ulos.Lehmä on liikkunut nyt kokoajan puhtaasti joten oon uskaltanut vähän ratsastella sitä. Vähän se on edelleen ruosteinen ja sellaista hienosäätöä ei oikein pääse tekemään, siinä kohtaa pakka viimeistään leviää. Takaosaa se liiraisi hirveän helposti oikealle kummassakin kierroksessa ja siitä ollaan nyt käyty pientä keskustelua kun tammamammalla meinaa välillä mennä herneenpalkoja nenään kun vasemmassa kierroksessa onkin ulko-ohja ja ulkojalka seinänä estämässä ulospäin sladittelut. Toinen vähän harmaita hiuksia tuottanut asia on sen kaula ja sen pituuden säätely. Se on aina kulkenut hirveän mielellään tosi pienessä paketissa ja on äärimmäisen hankalaa saada sitä venyttämään kaulaa eteen ja/tai alas. Noi pari ylläolevaa käyntikuvaa on hyviä esimerkkejä koska tohonkin pisteeseen pääseminen vaatii oikeasti jo työtä :D eikä toi edes ole mikään hyvä saavutus!
Satulan jouduin alkukäyntien jälkeen ottamaan pois koska olin jättänyt sen välistä yhden geeliromaanin pois ja se valui samantien lavoille. Ravissa oli vielä haastavampaa saada se pysymään suorana saati yrittää taivuttaa ponia rungostaan vasemmassa kierroksessa koska se olisi halunnut kulkea banaanina oikealle. Ihan mahdottomia en viittinyt lähteä vaatimaan vaan totesin että aloitetaan siitä suoruudesta ja mietitään sitä taipumista sitten kun toi alkaa edes alkeellisesti sujua. Ainahan noi on enempi-vähempi vinoja luonnostaan ja se korostuu joka kerta kun ne seisoo pitempään.. Ja tietty nuorilla hevosilla kans.. Oikeastaan kaikilla lihaksettomilla ketä ei oo päästy treenaamaan tasapuolisemmaksi :).


Laukkaa otettiin vaan pari kierrosta per suunta ja totesin heti ekojen metrien jälkeen että heitän ohjat pois ja annan sen vaan hanatella. Se on niin lihava mahasta ja lihakseton edestä että valuin kokoajan uhkaavasti kohti kaulaa :D. Hauska muuten nyt melkein pari vuotta jälkikäteen ajatella että ennen se pukitti JOKAISESSA laukannostossa ja sitä jatkui tosi pitkään sen jälkeenkin kun se muuten ei enää niinkään rodeoinut. Enää en ikinä osaisi kuvitella sen tekevän moista, se on niin söpö ja kiltti luttana :') <3... En muuten edelleenkään huomaa juurikaan eroa noissa kuolaimettomissa kuolaimellisiin. Ihan samat ongelmat, heikkoudet ja vahvuudet puskee läpi oli sillä rautaa suussa tai ei. Ei mitään käryä onko se sitten hyvä vai huono asia.

6 kommenttia:

 1. Voi että miten söpö poni :) Eikö lähellä ole ollut ratsastuskenttiä mitä vuokrata käyttöön?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhdellä lähitallilla olisi mutta hintaa liikaa kun kahdelta ponilta tekisi 500€/kk :S! Sen lisäksi sinne joutuu kävellä autotietä pitkin jossa 60km/h rajoitus ja monet luonnollisesti painaa tuolla pöpelikössä reilua ylinopeutta :(.

   Poista
 2. Oho... nojoo tuo on todella suolainen hinta. Herranjestas..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojuu. Sen takia oon tosi ilonen tästä uuesta paikasta :) vuokrakin jopa pienenee hieman!

   Poista
 3. Onko tämä uusi talli siis kokonaan sulla vuokralla, vai vuokraatko vaan karsinapaikat poneille? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuokrattiin talli puoliksi toisen heppaimmisen kanssa. Jakaa kivasti työtaakkaa eikä välttämäti tarvi käydä kun kerran päivässä.

   Poista