25. syyskuuta 2017

Uusi satula(ko)

Kuvat on eiliseltä jolloin tuli tiineyttä täyteen tasan 100vrk <3

Lehmällä on vikan vuoden aikana menty kahdesti, molemmat kerrat ilman satulaa. Nyt mun kaverilla on yksi satula joka jäi sen ponille liian kapeaksi ja koska se on pikkubarnsby niin mä iskin siihen heti silmäni :P. Lehmän aiemmat satulat on olleet 15" mutta toi pony malli on mun mielestä vähän lyhyempi ja ainakin ton kyytiin se tuntui mahtuvan vaikka tähän mennessä kaikki muut 16" on olleet liian pitkiä. Ton kanssa on aina ollut ongelmana super pyöreä ja säätön selkä höystettynä sentin parin takakorkeudella... Kaikki satulat valuu eteen, ja häntäremmiä mä en pue, voin vaan kuvitella miten ikävältä se tuntuu! Ja nythän toi on vielä mukavana lisänä hirveän mahakas ja lihakseton mammaloman jäljiltä.. Jokainen voinee päätellä valuuko satula entistä kauheammin eteen. Mä sovittelin satulaa käytävällä vaikka ja miten ja lopulta mulla paloi käpy ja laitoin sekä ponia vasten että satulan ja huovan väliin edestä kohottavan romaanin :'D. Se toki nosti satulaa jo vähän liikaakin edestä mutta eipähän piru vie valunut! Mun on pakko ostaa sellainen liukuestehuopa, koska toistaiseksi ei riitä jos geeli on pelkästään huopaa tai pelkästään satulaa vasten. Siihen asti meen varmaan ilman satulahuopaa pelkällä geelillä. Aikamoista säätöä ja virittelyä hitto vie! Lehmä on onneksi tosi avoimesti aina kertonut jos joku satula ketuttaa sitä mutta tän alla se toimi tosi hyvin joten eiköhän myö tää osteta!
Kaikki kolme ylläolevaa kuvaa on otettu alamäestä, osa loivemmasta kohtaa ja osa jyrkemmästä. Meillä on mahdollisuus liikuttaa poneja joko mäessä olevalla pellolla tai möykkyisellä pellolla, mä valkkasin niistä tällä kertaa ensimmäisen. Se vaikeuttaa aikalailla lihaksettoman ja pitkään lomailleen melko raa'an ponin tasapainossa säilymistä ja kyllähänä se pakka meillä monta kertaa joka kierroksella levisikin. Sen lisäksi noi kumpikin alkaa olla vähän liian kovia pohjaltaan koska niissä on joka kesä laiduntanut hevosia niiden ollessa myös meidän ainoat vihreät pläntit :P. Tämän ja useamman muun seikan takia mä olen koko kesän katsellut vaihtoehtoisia ratkaisuita ja nyt sellainen on vihdoin löytynyt. Tasan viikon päästä pitäisi olla muutto :).


Tää kuva on otettu tasamaalta. Tsekatkaa piruuttanne ponin selän asentoa verrattuna ylläoleviin kuviin. Erityisesti tuolta berberin ja lanteen alueelta eron näkee hyvin kun ei ole satulaa tiellä. Säälittävän lihaksetonhan se on mutta heti kun pohja on "helpompi" niin pääsen ratsastamaan paljon paremmin tasapainossa (-> avuilla) pysyvää ponia ja siitä hyvänä esimerkkinä on liike joka alkaa tulemaan selän läpi :).


Ostin muuten taas kuolaimettomat, heh. Ekat kuolaimettomathan mä nappasin jo keväällä alekorista, ne oli mallia crossunder. En oo ollut kovinkaan tyytyväinen niihin, mun mielestä niillä ei pysty kunnolla ratsastamaan, maastomopoilussa pitkin ohjin ne ehkä just menee. Tällä kertaa ostin barefootin hackamoret (ilmeisesti käytetään myös nimeä bbb bridle) jotka on vaan n 10cm pitkät eli about 7cm lyhyemmät mitä ne kaikista yleisimmät perus hackikset on. Pitäisi siis koon puolesta sopia paljon paremmin mun ponien pikkuruisiin päihin joista toinen on kokoa shet ja toinen pony. Kauppaan kuului lisänä myös kuvan suitset, saas nähdä kehtaanko käyttää :D ei oo ihan mun näköiset. Se noissa on toki etuna että toi leukahihna tulee noin alhaalta jolloin se estää hackamoren vipuvaikutusta nostamasta poskihihnaa hevosen silmään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti