21. syyskuuta 2017

Chakran klinikkareissu


Edellisen postauksen jälkeen erehdyin laittamaan facebookkiin keskustelun Chakran jalka-asennoista. Noin puolet oli sitä mieltä että tossa kohtia ei varmaan ees mitään pysty enää tekemään, ainoastaan ehkäistä tilannetta pahenemasta enempää... Neljäsosa totesi että eiköhän ne ittestään korjaannu ja vika neljännes kertoi lähinnä omista kokemuksistaan joita olikin äärimmäisen mielenkiintoista lukea! Anyway aika tuomitsevia mielipiteitä tuli, ihanko olisin tahallaan sen jalat killiin vääntänyt :P.


Niinpä mä lopulta aika paniikissa päädyin soittamaan Hyvinkään Evidensiaan jossa tiesin Jaakko "Jaska" Granströmin eli todnäk Suomen parhaan sairaskengittäjän olevan samaisena päivänä hommissa. Saatiin siunaus ilmaantua paikalle joten ei kun hälyttämään Daniel ja Silja lisäkäsiksi ja ponit koppiin. Lehmä käveli normaaliin tapaan suorilta sisään, Chakra noin 10sek empi ja tuli sisään ilman sen suurempaa dramatiikkaa kun narusta vähän veti. Matkan ponit viettivät tosi rauhallisissa merkeissä, Lehmä mussutti heinää ja Chakra sai mammasta hirveästi henkistä tukea joten oli oikeastaan tosi hyvä että se ehti matkustaa sen kanssa nää ekat kerrat. Klinikalle kun päästiin niin sielläkin ponien käytös oli ihan erinomaista, Lehmä chillisti möllötti ja Chakra siinäkin kohtia katteli mammasta mallia eikä turhia ressannut. Ohikulkijoita toi ah-niin-herttainen Lehmä toki muisti katsoa kaikista murhaavimmalla katseella mutta kun varoittelin ihmisiä pitämään turvavälin niin siinnäkään ei sitten mitään reaktioita saatu aikaiseksi.


Olli Mäkelä tsekkasi pikaisesti vauvelin kinttuja ja totesi että hänen mielestään ei ole aihetta huoleen. Sen jälkeen ehdittiin vaan muutama minuutti odotella kun Jaska oli jo valmis ja totesi saman, hänen mielestään jaloille ei kannata tehdä mitään. Ne ovat selvästi hajajalkaiset mutta nivelet/luut ovat suorat. Hajajalkaisuus todnäk johtuu varsan hirmu pitkistä kintuista ja nopeasta kasvusta ja sen pitäisi korjaantua kokonaan ihan vaan ajan myötä kun sen rintakehä/ryntäät levenevät :). Itseasiassa Jaska sanoi että jos se olisi nyt suora niin se kääntyisi jopa suppuun siinä kohtia kun sen etuosa leviäisi eli tää on jopa ihan toivottava tila tällä hetkellä :D. Pari raspin vetoa Jaskalla ilmeisesti oppipojan roolissa ollut Caroline Kempf veti noin niinkö treenin kannalta. Vähän mulle vihjailtiin että ton varsan koon ja itsenäisyyden takia sitä voisi jo pikkuhiljaa alkaa vieroittelemaan emästään. Ikää sille tuli kuitenkin hetki sitten vasta 4kk täyteen joten vähän mua suoraan sanottuna harmittaa ja epäilyttääkin. Eilen mä kuitenkin ekaa kertaa jätin sen tunniksi-pariksi mamman viereiseen karsinaan eikä se kyllä kertaakaan näyttänyt siltä että olisi ikävöinyt tai ollut muutenkaan harmissaan tilanteesta. Tyytyväisenä veteli heiniä ja hengaili siellä ihan rennon oloisesti. Täytyy vähän sumplia miten tää vieroitus nyt aloteltaisiin koska olin varautunut että vasta parin kk päästä täytyisi murehtia moisesta.
Hyvinkään päässä varsua vähän avitettiin lastauksessa tuuppaamalla pepusta samalla kun naru oli tiukalla edestä. Ei sielläkään kauaa lastauksessa nokka tuhissut, varmaan alle minuutin ja siitäkin ajasta osa meni mm yllä olevien kuvien räpsimiseen. Sen verta aion tota emän kanssa yhdessä olemista vielä hyväksikäyttää että harjoitellaan lastauksesta vielä sujuvampi niin on sitten Chakrallekkin annettu hyvät "eväät" jatkoa varten sen asian suhteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti