14. elokuuta 2017

Löytyykö tavoitteellisia ponikuskeja?


Mä sovin Ministä alunperin kaupat ilmoituksen ja videon perusteella. Kun ajettiin kopin kanssa pihaan totesin että se on kyllä pienempi kun piti mutta en siinä kohtaa enää lähtenyt perääntymään vaan karvakasa lastattiin kyytiin. Nyt kun se karvakasa alkaa olla aika hyvällä mallilla ratsun uransa alkutaipaleella niin herää kysymys että mitä seuraavaksi? Vähän katsastin minkälaisia vaihdokkeja siitä tarjottaisiin ja osa olikin ihan kivoja ja pari pitäisi vielä käydä katsomassa. Ne vaan oli kaikki max 2 vuotiaita eli aikamoisen kauan pitäisi vielä odottaa ennenkö tekemään pääsisi. Toisena vaihtoehtona mietin josko voisin tarjota tota jollekkin ponikuskille joka tähtäisi kisakentille. Mikään valmis pakettihan toi ei vielä aikoihin ole mutta mä mietinkin jotain sen suuntaista että ratsastaisin sitä itse kokoajan eteenpäin niin että koulutustaso nousisi. Tälle ponikuskille jäisi siis noin puolet viikosta aikaa jonka hän saisi mennä aina läpiratsastetulla ponilla. Ihan taivaanrannan maalailuun en tota tohdi kellekkään lainata, ennemminkin niin että 1-2 krt viikosta olisi kouluvalmentajan silmien alla ja loput kerroista sitten vähän löysemmällä nutturalla tapahtuvaa liikutusta, esim esteitä tai maastoilua. Vaan mistä tälläisen tavoitteellisen junnun sitten löytää? Missä tälläisestä kannattaa ilmoitella? Onko mulla ylipäätänsä toivoakaan että ton kaltainen diili toteutuisi ja jos ei ole niin miksei? Mun mielestä Suomessa monella junnulla on monella ongelmana se että niiden poneja/hevosia ei läpiratsasteta tarpeeksi. On vaikeaa ja tuskastuttavan hidasta kehittyä ponilla jota saa kierros kierrokselta potkia eteenpäin tai joka keskittyy lähinnä syömään ruohotupsuja kentän laidoilta.Eli lyhyemmin virkottuna jos sinua tai jotakin tuttuasi kiinnostaisi tän kaltainen puolylläpito diili niin mulle saa panna koodia. Mun tallilta ei valitettavasti löydy edes kenttää mutta tässä vaiheessa olisi mahdollista ehtiä vielä vaikuttaa missä osoitteessa Mini tulee talvensa viettämään. Alueena kuitenkin tää pk-seudun lähistö/Uusimaa.
Tasoltaan Mini on vielä heÖ tai no kyllä se varmaan heC ellei heB radankin jo läpi rämpisi mutta ihan rauhaksiin sitä tässä kuitenkin laitellaan. Ensi kaudella se pääsisi varmasti jo starttaamaan jos treenikaveri vaan löytyy/löytyisi ajoissa. Jotain pientä harjoituskisaakin olin sille nyt syksylle jo ajatellut niin se pääsisi vähän maailmaa näkemään, poloinen kun on vähän puskassa elänyt ;). Liikettä ja laatua tässä ponissa on kuitenkin ihan mukavasti ja oikean ponikuskin alla tällä on potentiaalia ihan kärkeen asti. Kokemattomuuden lisäksi tältä löytyy kuitenkin toinenkin mainitsemisen arvoinen asia ja se on koko. Tällä on säkää vain 135cm ja kuten kuvistakin näkee niin mikää hirveän leveä tyyppi tää ei ole.

2 kommenttia:

  1. Mini on kyllä niin pätevän näköinen poni! Toivottavasti löydät sille kivan kuskin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jep niin mustakin! Vaikeita päätöksiä että mitä tässä nyt tapahtuu :D itse en sillä kehtaa lähteä kouluratoja kahlaamaan... Jalat roikkuu polvissa vähääkään pitemmillä jalusimilla.. Tsempit muuten Albertille että kuntoutuu nopeasti eilisestä!

      Poista