25. heinäkuuta 2017

Varsaprojekti 2018Myö ollaan ponien kanssa vietetty koko heinäkuu kesälomaa eikä olla kertaakaan tehty töitä ennen tätä päivää. Mä oon käynyt tallilla tasan vedet ja kivennäiset antamassa ja siirtänyt tarvittaessa uudelle laidunlohkolle/tarhaan riippuen keleistä. Jotain ihan perus huoltoja laiteltiin tossa loman ohessa ajantasalle eli Minin raspaus, rokotukset molemmille, Lehmän tiineysultrat... Joista viimeisimmässä eli eilisessä muuten näkyi että sillä on (edelleen) pulla uunissa :P päiviäkin on tänään jo 39 eli lupaavalta näyttää. Lehmä oli muuten taas ihan perse orille ja yritti tänäkin vuonna lähinnä murhata sulhonsa >:(. Oltaisiin hypytetty ori vielä toisenkin kerran välipäivän jälkeen mutta todettiin että antaa olla ennenkun tulee ruumiita... Lehmä kuitenkin jäi tälläKIN kertaa tiineeksi heti ekasta yrittämästä eli ajankohta osui taas kohdilleen eikä vika voi siinäkään olla. Se on jännä että se ei voi sietää oria lähellään kun normaalisti se tulee ihan minkä tahansa nelijalkaisen kanssa toimeen ja on ennemminkin aika alistuva aina kaikille. Koitettiin itseasiassa vielä ell suosituksesta kipulääkitäkkin se pohjalle josko sillä olisi paikat kiiman takia niin kipeänä että on siksi raivoisa mutta ei se kyllä mitään auttanut. Hullu mikä hullu. Jos se olisi jäänyt tyhjäksi niin mä olisin varmaan laittanut sen pois vieroituksen jälkeen eli sen onni että se tiinehtyy siitä kun siemenet edes roiskaisee sitä päin :D..

Vrk 17

Vrk 38

Lemmun sulho on noin 145cm korkea ratsuponi (arabi x welsh b) ja väriltään tosi nätti musta tähtipää. Toivotaan että tiineys menee hyvin ja Lehmä päästää oria tarpeeksi läpi. Toiveena luonnollisesti musta orivarsa mutta mun tuurilla sieltä tulee jotain aivan muuta :D.

(c) Delila Wagner

(c) Delila Wagner

7 kommenttia:

 1. Mistäs tällaisen oriin löysit? Komea poika tosiaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä oli vuokrailmoitus netissä :'D jäin lukemaan sitä komen kuvan takia ja sen jälkeen laitoin pokkana omistajalle viestiä että passaisiko moinen. Ori on siis ainakin vielä kirjaamaton eikä sitä ole julkisesti tarjottu missään. Yksi varsa sillä syntyi tänä vuonna eli ihan ekakertalainen se ei kuitenkaan ollut.

   Poista
  2. Pitäisihän noin komea ori viedä oripäiville! Onko tällä muuten B-welsh-puolella Wildzang's Sundancer sukutaulussa? On niin samaa näköä.

   Poista
  3. Isänisänä :) Saliyah's Shaman on tän nimi.

   Poista
  4. Joo arvelinkin että tämä on Samun poika. On niin kovasti isänsä näköinen.

   Poista
  5. ...ja siis Samu taas on paljon isänsä näköinen.

   Poista
  6. Toivotaan että yhdennäköisyys jatkuu vielä seuraavassakin sukupolvessa :P!

   Poista