22. kesäkuuta 2017

Lainakuskin ratsastelut


Minillä on kahdesti ratsastanut mun yksi kaveri Aada ja kerran loppukävellyt yksi mullekkin vieras tyttö. Mun mielestä on tosi tärkeetä että se oppii alusta asti useampiin ihmisiin koska kokonsa takia siitä on kuitenkin varmasti jossain elämänvaiheessa lastenponi tulossa. Kaikilla noilla kolmella kerralla se on käyttäytynyt oikeastaan niin hyvin kun voi toivoa. Reipas ja sellainen vähän sählähän se tottakai on edelleen (myös mulla) kun kilometrejä on takana vasta niin vähän. Eli perus nuori, välillä jalkaan ei ekalla yrittämällä reagoida tarpeeksi kun toisella kertaa se saattaa tarjota esim laukannostoa :D kaikki tai ei mitään.


Pyysin Aadaa kirjoittamaan jokusen oman ajatuksen ponista ja tässä niitä tulloo: "Herkkä pohkeelle ja painoavuille, mukava kädelle ja etenpäinpyrkivä. Ravissa reipas, muttei juokse ja tulee takaisin hyvin. Innokas nostamaan laukkaa ja hyvät nostot.". On ponissa kyllä varmaan jotain huonojakin puolia mutta oon varmaan niin pelottava ettei Aada halunnut niitä ääneen sanoa :'D ei no. Onhan toi oikeesti aikamoinen hurmuriponi ja luonne sen puolesta ihan täyttä kultaa että koskaan ei tartte pelätä sen pöllöilevän. Aada itseasiassa on vähän varovainen aina vieraitten heppojen kanssa ennenkun pääsee tutustumaan ja silti uskaltaa ratsastaa Minillä jolla on ollut kuski varmaan kymmenesti elämänsä aikana selässä eikä meidän peltoa ole edes aidattu mitenkään.Minillä oli muuten eilen kolmas vuolu meillä ja nyt se sujui jo tosi hyvin. Kengittäjä haki sen ite tarhasta ja mainitsi vielä että hevoset harvemmin kovin innolla hänen luokseen tulee :P Minillä ei kuitenkaan ollut mitään ongelmaa sen asian kanssa. Itse vuolussa se ei kertaakaan nypännyt jalkaa pois tai keulinut tai nojannut tai mitään muutakaan tyhmää. Vähänhän tota tottakai vielä jännitti mutta käyttäytymiseen se ei vaikuttanut mitenkään. Aika reilulla kädellä mä sitten lahjoin sitä siitä hyvästä nameilla :). Se onkin itseasiassa asia joka vähän jakaa mielipiteitä, saako hevonen syödä kengityksen aikana. Mun mielestä ehdottomasti saa jos se sen avulla pysyy kivana ja helppona ekat kerrat. Sille jää siitä hommasta kiva fiilis ja meillä on ainakin ihan jokaikinen eläin ollut viimeistään parin kerran jälkeen tosi kivoja laittaa.

3 kommenttia:

 1. Mihinköhän matkalle jäi äskeinen viestini? Huomasin että tarjoat Miniä vuokralle. Oletko ihan varma että haluat sen selkään vaihtuvan ratsastajan, joka olettaa saavansa kymmenellä eurolla osaavan ratsun? Vuokraajan velvollisuus ei ole kouluttaa poniasi, eikö sinun pitäisi ennemmin maksaa jollekin, joka vie raakilettasi eteen päin?

  Ei mikään poni voi olla niin hyvä että noin 20 ratsastuskerran jälkee olisi valmis vuokrattavaksi.. Ponilla on myös aika pitkät ratsastajat joka kuvassa jolloin apujen antaminen jaloilla on haastavaa. Miksi kukaan aikuinen 160 cm pituinen ihminen haluaisi ylipäätään ratsastaa noin pienellä ponilla? Olet ihan oikeassa siinä että lapsia tuon selkään ei tule missään tapauksessa päästää.

  En halunnut kommentoida sinulle Facebookissa koska muutaman ryhmän perusteella olet sellainen henkilö, joka suuttuu kaikista kommenteista, jotka poikkeavat omasta mielipiteestäsi. Näköjään poistelet myös sujuvasti kommenttejasi. Somessa ei kannata huudella mitä tahansa tai suuttua kun joku on eri mieltä. Luet myös paljon rivien välistä ja vedät kommenteista täysin omia johtopäätöksiäsi. Jos ihmettelet joskus mikset saa kivoja kommentteja, niin se johtuu täysin omasta käyttäytymisestäsi Facebookryhmissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Norm hinnat tällä seudulla on 20-30€/kerta, mulla 10 ja selkeä maininta että poni on raaka. Mini tosiaan toiminut idioottivarmasti myös tässäkin postauksessa esiintyvän kuskin alla eikä ole ollut moksiskaan kun esim 4v veljeni on selässä rääkymässä :D ihan huoletta uskallan siis ihmisiä sen selkään päästää. En todellakaan ratsuttajaa tälle etsi, ennemmin ns puskailijaa joka tykkäisi maastoilla jne. Kuvissa esiintyvä AIKUINEN (joka ihme kyllä halusi ratsastaa näin pienellä ponilla ;P) on 155cm enkä näe mitään ongelmaa jalkojen käytössä kun eivät edes mahalinjan yli tule. Ilmossa toki mainitsen senkin että kuskin olisi suotavaa olla alle 160cm koska itse olen sen mittaisena jo vähän turhan pitkä.

   Poista
  2. Eikä mulla ole mikään hinku edes olla koko kansan suosiossa. Hevosihmiset on hulluja >:) minä luonnollisesti mukaanluettuna.

   Poista