10. toukokuuta 2017

H-hetkeen valmistautumista

Päivä 330. Kävin sunnuntaina hakemassa apteekista ph liuskoja ja nyt mittaan maidon arvon joka ilta. Ekana päivänä se oli lähempänä 8 kun 7 mutta on pikkuhiljaa lupaavasti pudonnut sinne seiskan suuntaan. Siinä kohtaa kun lukema on 6,5 luokkaa niin todennäköisesti seuraavana yönä varsotaan. Ihan 100% varmoja noikaan ei ole joten varmuuden vuoksi kukun edelleen kaikki yöt hereillä (nimimerkillä kirjoitan tätä postausta klo 5:18).


Vähän alkaa pikkuhiljaa väsymys painaa. Onneksi porukat ovat jaksaneet vahtia Lehmää alkuyöt sen jälkeen kun molempien kavereiden tammat varsoi ja ei ollut enää ketään jakamassa vahtivuoroja. Ehdin siis noin kl 23-2 nukkua ja iltapäivällä sitten toiset 3h kun otan päikkärit. Täytyy vaan toivoa ettei tässä ainakaan viikkoa kauempaa enää menisi, muuten voin heittää hyvästit vikoillekkin aivosoluille.


Mä en tiedä kuvittelenko vai onko toi maito oikeesti ehkä ihan vähän vähemmän keltaista mitä aiemmin..? Varmaan silmät ristissä vaan nään omiani. Alan pikkuhiljaa kallistua siihen ettei toi varso perkule ikinä. "Äitiyspakkauksen" oon sille kuitenkin jo valmiiksi väsännyt jotta kaikki on valmiina sitten kun h-hetki koittaa. Sen sisältö on seuraavanlainen:

     - Pyyhkeitä varsan kuivaamiseen kun nyt on niin hitsin kylmä, tälläkin hetkellä pakkasta.
       - Muovipussi jälkeisten sitomiseen jos roikkuvat niin alhaalla että tamma meinaa polkea päälle.
       - Jeesusteippiä aiempaa varten. Ja tarttee sitä muutenkin aina johonkin.
       - Valmiiksi desinfioidut sakset jos jostain syystä joutuu napanuoraa katkomaan tai on redbag tjtn.
       - Narua... Jos se napa nyt jostain syystä repeäisi ja jäisi vuotamaan. Tällä voi myös sitoa hysteerisen omistajan kiinni patteriin :D.
       - Ja tietty betadinea ja neoantiseptiä jos täytyy omaa kättä tunkea tammaan tms.
       - Kumihanskoja. Saattavat hieman lohduttaa jos ton ylemmän kohdan joutuu toteuttamaan.
       - Koiran mantteli kokoa 55. Ei aavistustakaan onko sopiva.
       - Varsariimu (x4 :P saattoi vähän karata mopo käsistä).
       - Kahden eri 24h klinikan numerot, kahden oman ell numerot, alueen päivystävän nro, keinoemovälityksen nro, mitähän muita mä siihen laitoinkaan...
       - Tuttipullo jonka osto oli muuten ihan tähtitiedettä. Kaiken maailman tippoja ja muita olisi pitänyt osata lukea. Ja mistä voi ihminen tietää haluaako silikonisen vai luonnonkumin? Ell ainot ohje oli että pitää olla vellitutti jotta maito mahtuu läpi... Ens kerralla pyydän yksityiskohtaisen kartan.


Puhuttiin kaverin kanssa että vielä tarvittaisiin sellainen kasvattajan selviytymispakkaus. Se sisältäisi batteryä, pari rauhoittavaa, skumppaa ja käsidesiä. En tiedä miten noi rauhottavat ja skumppa pelaisi yhteen mutta jos joku menisikin varsomisessa vikaan niin siinä kohtaa voisi kiskoa sen käsidesinkin vielä perään. Ei no :D.

Vulva lauantaina ja 3pv myöhemmin tiistaina. Mikään muu ei sitten ookkaan muuttunut.

9 kommenttia:

 1. Hanki vielä mikrolaxi jos varsa ei kaki :) saa apteekista ja moni kasvattaja tunkee varsalle tunti syntymästä niin ei tarvii kukkua ja kakkaa odotella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä mietin sitä kun kävin apteekissa mut tulin sit siihen lopputulokseen että ehtii sen syntymän jälkeenkin hakea jos tulee tarvis. Ei kuitenkaan niin hypersuper kiireellinen juttu.

   Poista
 2. Hei vitsit jes sä bloggaat taas! Ihan huippua, oon viimeset pari vuotta käynyt noin kerran kuussa kattelee josko vaikka sun blogi ois ykskaks herännyt eloon. Ja nyt se olikin! Huippu homma, tykkään tosi paljon sun tyylistä ja toivottavasti takaiskutkin on nyt vähemmällä. Joskus varsajuttujen jälkeen ehkä saataisiiin kuulla sun vanhoista ratsuista, etenkin Weenyn kuulumiset kiinnostaisi ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en enää vuoteen-pariin oo hirveästi ollut Weenyn kanssa tekemisissä vaikka se tossa alta kilsan päässä asuukin :( eli en kauheen tarkkaa osaa sen kuulumisia kertoa. Terveenä se kuitenkin edelleen puksuttaa nuoren kuskinsa kanssa ja ovat olleet kaikinpuolin ilmeisen tyytyväisiä poniin <3. Ikäähän sillä on jo huimat 18v!

   Poista
 3. Varsomispakkaus kuulostaa aika hyvältä, tässä vielä omat vinkit usemman varsan maailmaan avustaneena.
  -Napanuoraa ei kannata/suositella leikattavaksi. Muutamalla jäänyt liian pitkäksi tai ei itse irronnut niin napanuora irtoaa siten että tulee omalla kädellä varsan vatsaa napanuoran ympäriltä ja vetää toiseella kädellä. Täten napanuora irtoaa "luonnollisesti". Jos napanuora jää vuotamaan ei sitä kannata sitoa vaan puristaa pinsettiotteella sormien välissä muutama minuutti. (Puhtailla desinfioiduilla hanskat kädessä tietysti). Tynkää voi muutamana päivänä dipata betadineen.

  - Itse olen sitonut jälkeiset vaan rullalle tai paalinarulla möykyksi. Meillä kerran yksi tamma sai järkyttävän paniikin muovipussista roikkumassa persiissä. (Jotkut myös pelkää itse jälkeisiä, niitä ei kuitenkaan missäån tilanteessa saa saksia poikki tai niiden irtoaminen häiriintyy.

  -Hanki pala paperia/vihko mihin merkkaat ajan koska vedet meni, koska varsa syntyi ja koska kävi ekan kerran tissille, koska pissi tuli jne..pysyy parhaiten kärryillä. Nimimerkillä väsyneenä, jännityksessä yms kaikki katoaa sen sileän tien. :D

  Tsemppiä ja onnellista varsomista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo syyttäsuotta ei napanuoraan olla kajoamassa. Täytyy kattoa mitä noille jälkeisille askartelee jos tarvis tulee, toi tuskin muovipussia noteeraisi mutta pinteli voisi olla kivempi kun ei pidä ääntä.. Ja tollainen lippulappu meillä itseasiassa onkin :) unohtui postaukseen kirjata. Siinä on tosi yksityiskohtaisesti kirjattu kauanko mikäkin vaihe saisi kestää ja sitten tietty tyhjää tilaa että saa ne kellonajat laitettua sitä mukaa kun varsominen etenee.

   Poista
 4. Löysin blogisi ja mukava seurata muitakin, ketkä elävät yhtä jännittäviä aikoja kuin itsekin! Minun tammalla tänään vuorokausia 329, ja edellisen varsan kaksi vuotta sitten saattoi maailmaan päivää aikaisemmin, joten uutta tulokasta odotetaan minä päivänä hyvänsä!

  Itse käytin jo silloin kaksi vuotta sitten noita ph-liuskoja apuna, ja niin olen nytkin käyttänyt. Kyllä ne jotain kertoo, vaikkei kauhean tarkkoja olisikaan. Meillä eilen illalla 6,8 eli lähestyy h-hetki koko ajan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy käydä kytistelemässä sun blogi :). Minkälaisia liuskoja käytät kun noin tarkan arvon saat?

   Poista
  2. Ne on sellaisia akvaarioveden testaamiseen tarkoitettuja kapeita liuskoja, mitä oli siinä purkissa 50kpl. Merkkiä en muista. Siinä on matalin luku 6,4, sitten 6,8; 7,2; 7,6 jne samalla tavalla värikoodein kuin sinun käyttämissäsi.

   Poista