7. toukokuuta 2017

Varsominen lähestyy

Postaus on pari päivää vanha mutta unohtui julkaista aiemmin.

Kello on 05:16 aamuyöstä ja on mun vuoro vahtia tabilta Lehmää ja kaverin tammaa. Kaveri hoisi vahtivuoron tonne kolmeen-neljään saakka ja koska otin eilen neljän tunnin päikkärit niin ei oikeastaan edes väsytä. Aloitettiin toissayönä tauoton vahtiminen ja tätä jatketaan nyt sitten loppuun saakka. Moni tyytyy heräilemään tunnin-parin välein mutta mä oon sen verran neuroottinen että pystyn olla rauhassa ainoastaan kun tiedän varmaksi ettei itse h-hetki mene multa ohi. Valtaosa varsomisista sujuu jouhevasti ilman ihmisen avustustakin mutta sitten jos jotain sattuukin niin harvoin löytyy molempia hengissä ellei tilanteeseen ole päästy ajoissa puuttumaan. Lisäksi mulla ei ole mitään tietoa kuinka paljon toi tamma aikoo varsomisestaan etukäteen varoitella joten en uskalla vahatippoja tai muita ei-100%-varmoja merkkejä odotella. Mä en sitäpaitsi koskaan ole nähnyt varsomista livenä joten ihan jo senkin takia haluan ehdottomasti päästä elämään sen hetken ekan oman kasvatin kohdalla :) varmasti ikimuistoinen kokemus. Netistä olen katsonut valehtelematta kymmeniä tunteja varsomisvideoita ja vaikkei se varmasti sama asia olekkaan niin on se kuitenkin itselleni tuonut kovasti mielenrauhaa ja tietynlaista varmuutta siitä että kaikki sujuu hyvin ja jos ei sujuisikaan niin uskoisin aika hyvin tietäväni miten noissa yleisimmissä ongelmatilanteissa tulee toimia. Toki meillä on ell kanssa jo sovittu että soittaa saa mihin vuorokauden aikaan tahansa ja trailerikin on poikkeuksellisesti tallin pihassa joten klinikallekkin pääsee lähtemään samointein jos tilanne sitä vaatii.


Lehmällä on (onneksi) tähän asti ollut tosi selvät merkit lähestyvästä varsomisesta joten ehkäpä ne vahatipat ja lämmön alenemisetkin vielä huomataan. Laittelen tähän alle tän hetkisestä tilanteesta kuvia, niitä on kantavan tamman omistajana ollut tosi kiva muiden blogeista katsella ja vertailla eli ehkäpä näistäkin on myöhemmin iloa jollekkin vastaavassa tilanteessa olevalle.


Tissit. Nisät/vetimet tai mikskä kukin nyt haluaakaan kutsua voisi perjaatteessa olla täydemmätkin mutta muutoin noi on kyllä hyvinkin valmiin näköiset.


Maito. Meillä se on tällä hetkellä keltaista ja vetistä, juuri ennen varsomista sen pitäisi paksuuntua ja muuttua valkoiseksi.


Maha. Meillä se putosi lautasten kanssa alkuviikosta ja nyt Lehmä näyttää 100 vuotiaalta konilta :D yök. V-malli on hyvin selvä ja vanhan kansan mukaan keskimäärin viikko sen jälkeen pitäisi varsan olla pihalla. Toivossa on hyvä elää!


Ja viimeisenä muttei vähäisimpänä emätin. Toivottavasti kukaan ei menetä yöuniaan ;) facebookin varsa-ryhmässä oli joku ottanut hernettä nokkaan kun osa oli näitä sinne jakanut.. Mun mielestä nää on yhtälailla mielenkiintoisia ja kuten kuvasta huomaa niin kyllä toi värkkikin hyvin vahvasti omaa tarinaansa tiineyden etenemisestä kertoo. Meillä se on turvonnut ja löystynyt jo tosi aikaisin ja nyt alkuviikosta sieltä tuli hieman limaista verta.

4 kommenttia:

 1. Ihana poni ja kivan oloinen blogi! Jään ehdottomasti seuraamaan :)

  VastaaPoista
 2. Eiks se lv risteytys oo sun eka kasvatti? Sulla on hyvä tyyli kirjottaa! T anonyyyymi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä laitoin sen aluilleen mutta myin tamman kantavana pois, varsa palasi mulle vieroitusikäisenä. Jäi kuitenkin niin snadiksi että palasi myöhemmin synnyinkotiinsa :).

   Poista