11. toukokuuta 2017

Babyn väri

Pikkuhiljaa on ehtinyt ruveta miettimään kaikkea ei-niin-oleellista kuten että minkä värinen poni sieltä oikein onkaan tulossa. Varsan emä on ruunikonkirjava (tobiano) pitkillä sukilla ja tähdellä, isä rautias yhdellä sukalla ja tähtipiirrolla. Coat color calculatorin kertoi todennäköisyydet mahdollisten värien periytymiseen:

32,81% Ruunikko
32,81% Ruunikonkirjava
12,5% Rautias
12,5% Rautiaankirjava
4,69% Musta
4,69% Mustankirjava

Musta piirtopäinen sukkajalka olisi täydellinen <3 eikä se ruunikkokaan yksivärisenä tai kirjavana paha ole! Rautiaita mulla on ollut jo niin monta että sellaista en enää välttämättä haluaisi.

Isän i: Kielshoop Honeydas ja isän ei: Speyksbosch Naturel

Jonkinlaisia merkkejäkin varsalle on odotettavissa ja mun isoin toive on että ei mitään leveätä tai epäsymmetristä päähän kiitos :P vinot piirrot ja sivussa olevat tähdet ei oo yhtään mun makuun. Sukilla ei oo väliä, tulee montako tulee.


Vanhemmilta on todennäköisesti odotettavissa myös runsasta tukkaa ja nättiä päätä. Kokoerohan emällä ja isällä on aika suuri, Lehmä on ~125cm ja isä hilpan yli 150cm. Kyselin tosta varsomisen turvallisuudesta mielipiteitä useammalta ihmiseltä (kasvattajilta ja ell) ja lopulta tulin siihen tulokseen että kai mä uskallan kun ei ole edes ekakertalainen. Varsan ei pitäisi kasvaa kohdussa isommaksi mitä sillä on tilaa ja koska ori on tammaa jalompi niin lapojen, rintakehän ja lonkkien pitäisi mahtua hyvin ulos. Rakenteeltaan emällä ei ole mitään isoja epäkohtia, jos heikointa kohtaa hakee niin hieman pitkä selkä ja lyhyet jalat. Jalka-asennot ja kaviot ovat priimat. Orilla on vähän hajavarpaisuutta edessä mutta sitä kaivattua lyhyttä selkää ja huikean pitkää jalkaa löytyi myös. Toivotaan että geenilotto on armollinen ja saadaan varsa jolla on kaikki palikat kohdallaan :).


Ja sitten The sukupuoli! Sanottaneenko näin että ei toi Lehmän kiimahäiriö ole ainakaan parantanut tota tammojen asemaa mun silmissä... Orista saa aina ruunan mutta tamma on tamma vaikka voissa paistais.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti