28. toukokuuta 2017

Minin ekat ravit

Mini on ollut varsan syntymän jälkeen vähän vähäisellä huomiolla ja tänään päätin että asiaan tulee muutos. Sovitin sille meidän toista uutta satulaa ja se vaikutti istuvan tarpeeksi hyvin PLUS siihen sai kauhukahvan kiinni eli se tietää ravia >:D! Selässähän oli tätä päivää ennen käyty kolmesti ja joka kerran välissä oli ollut viikko tai useampi.


Mini oli pitkän tauon jälkeen vähän sählä tallissa ja aina kun käänsi selän se vähän kääntyili ja vääntyili eikä möllöttänyt niin nätisti kun yleensä. Varusteista se ei sanonut mitään niinkuin ei koskaan ja harjaukset ym oli ok. Tullessaanhan se siis pelkäsi harjasta kuuluvaa ääntäkin... Kun mentiin pellolle käskin mun poikkiksen pyöräyttää sitä pari kierrosta molempiin suuntiin jotta näen suostuuko se juoksemaan jonkun muunkin kun mun kanssa ja kun totesin sen sujuvan hyvin niin ei turhaan jatkettu minuuttia kauempaa. Kyytiin hyppäsin suorilta ja kun olin taputellut ponia hetken niin totesin että ei kun etiäppäin. Kertaalleen se hyppäsi pystyyn ja sen jälkeen jatkoi matkaa tosi kiltisti kuin mitään ei olisi ikinä tapahtunutkaan.


Kun oltiin kävelty kierros pellolla niin totesin että paskaaks tässä nyt tai ei koskaan :D... Käskin poikakaverin antaa narua ja lähdin ohjaamaan Miniä ympyrälle, vaan sepä yllättäen juurtui paikoilleen ja nousi toistamiseen ylös. Sinnikkäästi kuitenkin halusin saada sen itse jalasta eteen ja hetken ihmettelyn jälkeen kun se ensimmäisen kerran onnistui niin sen jälkeen siinä ei ollut enää pienintäkään ongelmaa. Perjaatteessa meitä olisi voinut maastakin auttaa mutta koska toi pysyi niin hyvin nahoissaan niin ajattelin ettei se paineistu liikaa vaikka vähän "ahdistelenkin" sitä.


Mini rauhottui heti kun tajusi jalan merkityksen ja sen jälkeen ravailtiin monta kierrosta molempiin suuntiin niin että tein kaiken itse ja liina oli vain hätävarana JOS jotain olisi tapahtunut. Varmaan viitisen minuuttia jatkoin ja kun lopetettiin niin toi oli niin chilli ettei olisi ikinä uskonut mitään alkujännitystä edes olevan. Tosi onnistunut ratsastus siis, poni oppi jalan merkityksen ja vaihteitakin löytyy nyt yksi enemmän. Tarkkasilmäiset muuten varmaan huomasivatkin että mä ratsastin ilman suitsia pelkällä riimulla. Kertoo paljon siitä miten kiltti ja herkkä toi on <3.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti