1. toukokuuta 2017

Lehmällä 321vrk

Jännitys alkaa tiivistyä koska varsa on nyt täysiaikainen ja voi perjaatteessa syntyä ihan milloin tahansa. Tamman tisseistä pystyy useimmiten aika hyvin arvioimaan lähestyvää varsomista koon, maidon värin/koostumuksen ja vahatippojen perusteella ja jos niihin on luottamista niin ihan vielä ei tarvitse alkaa varsomista kytätä. Täytyy vaan toivoa ettei tää kuulu niihin vähän harvinaisempiin tammoihin ketkä ei anna mitään merkkejä ja varsoo sitten tyyliin keskellä päivää lumimyrskyssä tarhaan :D.


Jos äskeinen kuva aiheutti ällötystä niin suosittelen sulkemaan blogin seuraavan kuukauden ajaksi :D todnäk innostun facebookin varsa-ryhmistä inspiroituneena länttäämään tänne vielä tamman värkistäkin kuvia, heh. Muitkin merkkejä lähestyvä varsominen saattaa toki aiheuttaa ja lämmönlasku on yksi yleisimmistä. Lehmän normaali aamulämpö on 37,5 ja iltalämpö 38.


Tällä hetkellä Lehmä syö 2dl racing ponya, 1dl pellavaa, 2dl greenlineä ja makanan e+seleeni+lysiini lisän, ripauksen suolaa ja puoli desiä st.Hippolytin gemüse-kräuteria. Kuulostaa hitsin vähältä mutta hyvin tolla on kyllä siitä huolimatta vatsa kasvanut. Ruokinta on sovittu yhdessä siittolan ell kanssa ja siihen ei ole lisätty ekstra valkuaista koska tamma sai siitä aivan älyttömän kutinan. Heinää sillä on toki vapaasti saatavilla niinkuin meillä on aina :) se on analysoitua ja sokerit on 130 ja valkuainen 60.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti