16. toukokuuta 2017

Ei mee niinko strömsössä

Valitettavasti otsikossa viitataan Lehmän tiineyteen eikä esimerkiksi Minin sisäänratsastukseen. Olin aatellut etten ala näistä tänne edes avautumaan mutta muutinpa nyt sitten kuitenkin mieleni. Jos joku haluaa tätä asiaa kommentoida niin toivon pientä hienotunteisuutta, nyt on allekirjoittaneen voimat aika vähissä ja hermoromahdus hyvin lähellä.


Kaikki postauksen kuvat ovat viime vuodelta eivätkä liity aiheeseen muutoin kun että niissä esiintyy sama eläin. Kun luette pidemmälle saatatte arvata miksei huvita aiheeseen liittyviä kuvia julkaista. En tiedä voiko bloggerista saada bannit mutta oon aika varma että jos voi niin mun puhelimesta löytyvät räpsyt saattaisivat kelvata syyksi :D...


Lehmän emättimessä oli ekan kerran joskus 1,5kk sitten havaittavissa kirkkaan limaista ja/tai rusehtavan veren sekaista vuotoa/eritettä. Hyvin hyvin vähän, ainoastaan häpyhuulten reunoilta pystyi moisen löydöksen tekemään jos vartavasten hännän alle kurkkasi. Varasin eläinlääkärille ajan ja vuorokausilla 294 kiikutettiin poni ekan kerran tutkittavaksi. Siitä otettiin verikokeet, se ultrattiin sekä perästä että mahan läpi ja varmaan jotain muutakin mitä en vaan enään kykene ilman ell papereita muistamaan. Ainoa löydös oli poimuinen istukka joka oli osittain liian paksu mutta se meni "ryttyisyyden" piikkiin -> vaikea saada rehellistä mittaa suorasta istukasta kun se oli niin kurtussa. Koska minkäänlainen vuoto ei kuitenkaan ole normaalia niin aloitettiin kuitenkin varmuuden vuoksi lääkitykset.


Koska vuoto ei noista huolimatta lakannut niin vuorokausilla 300 kiikutettiin poni uudestaan tsekattavaksi. Mitään uutta ei löytynyt ja istukastakin saatiin aavistuksen paremmat mitat kun lopulta löytyi kohtia mistä se oli suorassa. Tulehduskipulääkekuuri loppui, regumatea jatkettiin aina 320 asti jonka jälkeen se vähennettiin hiljaksiin pois ja sulfa meillä menee edelleen ja se lopetetaan vasta pari päivää varsomisen jälkeen. Mitään muuta tai uutta ei sitten eiliseen eli päivään 335 asti ilmennyt. Satunnaista limaa tai limaista verta juu mutta minimaalisia määriä eikä sille tosiaan pystytty mitään tekemään eli koitin olla asiasta turhaan ressaamatta.


Eilen sitten tavalliseen tapaan tsekkasin illalla maidon ph arvon joka oli vihdoin ja viimein pudonnut alle 7! Sen lisäksi bongasin tisseistä ekaa kertaa pikkuiset kristallitipat eli varsominen on nyt kyllä tosi lähellä! Tamma on muutoin käyttäytynyt normaalisti mutta on pari päivää raivohangannut takamustaan joka sekin saattaa olla merkki käsillä olevasta varsomisesta taiiii sitten se liittyy siihen kellertävään limaan mitä ton toosan sisältä löytyi. Voin kertoa että into muista muutoksista loppui aika helkutin lyhyeen ja tilalle tuli paniikki. En illalla vielä saanut meidän omaa lääkäriä kiinni ja jos hän ei nyt aamullakaan vastaa niin sit täytyy vaan soittaa jollekkin toiselle. Meidän oma ell vaan tietäisi jo ennestään missä tän tamman kanssa mennään ja kun tässä on vikalla kolmanneksella ollut noita vähän erikoisia juttuja niin niin... Anyway mitään ton emättimestä ei ulos asti ole vuotanut mutta kyllä mä tota mädäksi veikkaisin jos jotain pitäisi lotota. Ei varmasti ole alkuunkaan hyvä juttu. Hivenen mua rauhoittaa tieto siitä että ainakin toistaiseksi varsa on pirteä koska se potkii niin pirusti. Mitään muuta positiivista en tästä tilanteesta sitten saakkaan revittyä eli nyt on kyllä vitsit aika helvetin vähissä. Toistan siis vielä kerran saman mitä sanoin heti alussa - jos joku kokee tarpeelliseksi tilannetta arvostella niin toivon että se tehdään asiallisessa sävyssä ja ymmärretään että omistajalla on pinna sen verta tiukalla ettei sen katkeamiseen paljoa tarvita.

2 kommenttia:

  1. Älä ota stressiä, jos varsominen on noin lähellä vuoto on todennäköidesti vain limatulppaa. :) Tsemppiä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ell epäili että se saattaisi olla sakkaa.. Tolla siis tosi paljon sakkaa virtsarakossa, se oli jo ennestäänkin tiedossa (tän takia halusin oman ell :P kuka muu olisi totakaan voinut tietää). Miljoonasti parempi vaihtoehto kun mun mätä veikkaus :D!

      Poista