30. huhtikuuta 2017

Alkuhöpinöitä

Hei ja tervetuloa seuraamaan josko kahden vuoden tauon jälkeen tämä bloggaus taas ottaisi tuulta purjeisiinsa :D. Olen kirjoittanut aktiivisesti vuodesta 2011 aina vuoteen 2015 asti mutta sen jälkeen yksinkertaisesti meni maku kun silloinen hevonen oli melkein vuoden telakalla eikä loppua näkynyt. Nyt kun tosta oravanpyörästä on vihdoin päästy ja kuviot muutenkin menneet täysin uusiksi niin into blogata on pikkuhiljaa palaillut ja nyt sain sitten aikaiseksi avattua tän vanhan osoitteen taas julkiseksi. Kaikki vanhat postaukset on kuitenkin piilotettu ja ulkoasukin on vain pikainen raakavedos jota on tarkoitus laitella kivempaan kuosiin sitten kun joku päivä jaksan. Koska valtaosa ei mua tai meitä lainkaan tunne niin lienee paikallaan kirjoitella tähän jotain pientä infopläjäystä josta selvinnee vähän perusjuttuja.


Olen siis Jasmin, 24 vuotias helsinkiläinen. Ratsastustaustaa löytyy 15 vuoden ajalta ja omia hevosia on ollut viimeiset 11 vuotta.. Paitsi että nyt mä meinasin jo puhua läpiä päähäni koska pääosin mun eläimet on kyllä olleet poneja ja autokolarissa hajonneen selän takia en säännöllisesti pysty kovin isoilla hevosilla edes ratsastamaan... Anyway kooltani olen siis passeli myös noille vähän pienemmillekkin elukoille kun senttejä on 160 ja painoa huimat 48kg. Nykyisin multa löytyy vain yksi oma poni joka on viralliselta nimeltään Emily mutta tunnetaan paremmin Lehmänä. Lehmä on vajaa 125cm korkea 7v ruunikonkirjava risteytysponitamma joka on lähtöisin Puolasta ja tullut Latvian kautta Suomeen. Yhteistä historiaa meillä on sen kanssa takana nyt abauttiarallaa vuosi ja 3 kuukautta ja ponin erikoisen luonteen takia mun on hyvin vaikea kuvitella että sitä pystyisi koskaan myymään eli hyvällä lykyllä yhteisiä vuosia saattaa olla hyvinkin paljon vielä edessä. Tällä hetkellä Lehmä ei työskentele vaan viettää mammalomaa ja sille tulee itseasiassa tänään vuorokausia 320 eli perjaatteessa varsa voi putkahtaa maailmaan ihan milloin tahansa :). Siitä tullaan varmasti kuulemaan täällä kyllästymiseen asti sitten kun sen hetki on.


Muita asukkeja meidän tallissa on tällä hetkellä 5v welsh part bred tamma Pin Rock's Quickstep aka Mini ja lv tamma Donna. Miniä on aiemmin käsitelty tosi vähän joten sen kanssa koitetaan vaan totutella kaikkiin perusjuttuihin ja pikkuhiljaa aloitellaan myös ratsutusta sekä ajo-opetusta. Donna taasen päätyi meille sen omistajan todettua ettei siitä ravuria tule. Siitä toivotaan tulevan mahdollisimman monen käteen sopiva harrasteheppa ja ainakin tällä hetkellä projekti on edennyt lupaavasti. Omistajan toiveesta en kuitenkaan tule siitä sen enempää blogissa kirjoittamaan.


Vaikka mä olen melkein 10 vuotta valmentautunut ja kisannut ahkerasti niin nykyään mua ei moinen niinkään kiinnosta eikä se tässä rahatilanteessa olisi edes mahdollista. Enimmäkseen mä ratsastan nykyään nuoria ja niistäkin valtaosa on ollut sisäänratsastettavia eli ihan hirveen ihmeitä en ole selässä päässyt useampaan vuoteen tekemään. Mä en koe kuuluvani koulutuksen tai minkään muunkaan suhteen mihinkään kuppikuntaan vaan mulla on yhtälailla kengällisiä kuin kengättömiä, kuolaimellisia kuin kuolaimettomia ja niin päin pois. Ihan tilanteen, fiiliksen ja ponin mukaan mennään. Myös maastakäsin tehdään jonkin verran ja vaikka juuri nyt yksikään mun poneista ei mitään temppuja osaakkaan niin oon välillä intoutunut niitäkin opettamaan. Eli teidän lukijoiden kannattanee varautua melkoiseen sekametelisoppaan ilman mitään punaista lankaa :D koittakaa kestää.


Koitan saada ponien esittelysivuille vievät linkit toimimaan viikonlopun aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti